Postoji samo jedan prirodni učvršćivač za lomljive nokte. Koji?

Jeste li ikada čuli za preslicu ? To je biljka koja se može pokazati kao vrlo korisno prirodno jačanje lomljivih noktiju. Njegova fito terapeutska svojstva ubrajaju ga među najbolje remineralizatore prisutne u prirodi: zapravo sadrži visok postotak kalija, silicija i vitamina.

Nažalost, događa se da čak i najbolje njegovane ruke dožive slabljenje ploče nokta, što za posljedicu ima ravnodušne neugodnosti, ne samo s estetskog gledišta! Uzroke treba tražiti u prekomjernom stresu, nedostatku mineralnih soli, nedostatku kalcija i ekstremnom umoru. Iz tog razloga, ovaj učinkovit lijek može pružiti prvu pomoć i odlučno rješenje koje postaje sve popularnije u “uradi sam” tretmanima!

Kad je nokat lomljiv, vrlo se lako lomi. Upotreba previše agresivnih otapala, emajla i rekonstrukcija može doprinijeti njezinom uništavanju. Da biste ponovno postali jaki i lijepi, koristite samo prirodne emajle i osjetljiva otapala.

Ali ne samo. Također možete pokušati kombinirati dva sastojka: preslicu i limun.

Uzeti zajedno, to će vam omogućiti da ojačate ploču nokta, osobito ako je već neko vrijeme oštećena.

Napravite, dakle, losion s limunom i octom, pomiješajući ih sa sodom bikarbonom i vodom. Prvi će imati djelovanje jačanja i pomoći će vam u borbi protiv svih bakterija ili gljivica od kojih se nokat razboli; drugi očito služi kao razrjeđivač.

Alternativno, možete napraviti i jednostavan oblog sa samo limunovim sokom. U tom slučaju možete ga dodati žličici gline. Nakon što ste sve promiješali, nanesite oblog na nokte i ostavite da djeluje desetak minuta, a zatim isperite. Ovaj tretman treba ponavljati svaki drugi dan.

Također vodite računa o prehrani. Nedostatak kalcija pokušajte nadoknaditi dobrom ishranom. U obroke unesite svježe punomasno mlijeko, mrkvu, celer, suho voće (lješnjake i bademe), mliječne proizvode (sirevi i mozzarella). Svi su bogati vitaminom A i sposobni su potaknuti zdrav rast noktiju.

Na kraju, ne zaboravite maslinovo ulje, jedno od najčešće korištenih prirodnih lijekova kao pojačivač . Iz tog razloga, izlijte ga u zdjelu i umočite prste, pustite da se upije oko 10 minuta, a zatim umasirajte i potapšajte. Vaši nokti će vam biti zahvalni!

Objavljeno dana